Tervetuloa palvelevaan apteekkiin, Loimaalle!

Loimaan Ykkösapteekki

Aleksis Kiven katu 7 (Prisma-keskus)

32200 Loimaa

 

Puhelin: (02) 763 6840

Sähköposti: loimaanykkosapteekki@apteekit.net

Aukioloajat:

Ma - Pe 9:00-20.00

La 9:00-16:00

Su ja pyhät 10:00-16:00

 

Palvelemme vuoden jokaisena päivänä!

Palvelut / Loimaan Ykkös Apteekki

Ystävällinen henkilökuntamme tarjoaa asiakkaillemme asiantuntevaa, asiakaslähtöistä ja monipuolista palvelua. Avarassa ja viihtyisässä apteekissamme lääkevalmisteet sekä muut apteekkituotteet ovat selkeästi esillä. Ammattitaitoinen henkilökuntamme neuvoo Sinua lääkkeiden turvallisessa käytössä ja auttaa Sinua löytämään juuri Sinulle sopivat tuotteet. Liikkuminen apteekissamme on helppoa ostoskärryillä, vaunuilla, rollaattorilla ja pyörätuolilla. Uusi moderni apteekkimme sijaitsee Prisman kauppakeskuksessa.

 

Reseptilääkkeiden toimittaminen

Suoratoimituspisteissä voit rauhassa keskustella omaan lääkitykseesi liittyvistä kysymyksistä yksilöllisesti ja häiriöittä. Yksi ja sama henkilö ottaa reseptin vastaan, tarkistaa ja luovuttaa lääkkeet sekä opastaa niiden käytössä. Säilytämme apteekin tietojärjestelmässä tiedot toimitetuista resepteistä noin vuoden ajan. Asioidessasi uudelleen apteekissamme nämä tiedot nopeuttavat asiointia ja tukevat apteekin lääkeneuvontaa.

 

Lääkehoidon onnistumisen takaamiseksi apteekkimme tarkistaa aina asiakkaan käyttämien lääkkeiden mahdolliset yhteisvaikutukset. Palvelu on joutuisaa, sillä käytössämme on toimiva lääkkeiden yhteisvaikutusohjelma.

Reseptin uusiminen

Resepti on voimassa vuoden sen kirjoittamis- tai uusimispäivästä lukien, edellyttäen että lääkettä on jäljellä. Tämän jälkeen resepti on uusittava, vaikkalääkettä olisi vielä reseptissä jäljellä. Useimpien reseptien uusiminen onnistuumyös apteekin kautta. Vuosittain lääkärin vastaanotolla käynti on kuitenkinsuositeltavaa. Reseptin uusiminen kestää 3-8 arkipäivää. Reseptin uusimismaksu on 2 euroa / henkilö / kerta.

Lääkevalmistus

Osaamme edelleen myös perinteisen lääkevalmistuksen. Valmistamme sekä lääkärin reseptillä määräämiä lääkkeitä että reseptivapaita ns. ex-tempore-valmisteita. Yksilöllisesti valmistettavan lääkkeen tilaajan kannattaa varautua tavallistareseptituotetta pidempään toimitusaikaan, sillä valmistuksessa on huomioitava monia erityisvaatimuksia.

Monipuolinen itsehoito-osasto

Apteekissamme on kattava valikoima itsehoitolääkkeitä, muita itsehoitotuotteita sekä kosmetiikkatuotteita. Neuvomme sinua oikean tuotteen valinnassa erilaisten vaivojen hoidossa tai sairauksien ennaltaehkäisyssä. Itsehoito-osastolta löytyy myös ravintolisiä, elintarvikkeita, luontaistuotteita sekä tuotteita mm. ihon ja haavojen hoitoon, suuhygieniaan ja tupakasta vieroitukseen sekä eläinlääkkeitä ja muita tuotteita lemmikeille.

 

On tärkeää tarkistaa myös itsehoitolääkkeen oikea käyttö yhdessä reseptilääkkeiden kanssa.

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu on palvelu, jossa asiakas saa annosjakeluun soveltuvat, säännöllisesti käytettävät tablettinsa ja kapselinsa pakattuina muovisiin kerta-annospusseihin yleensä kahdeksi viikoksi kerrallaan. Jokaisella toimituskerralla asiakas saa annospussien lisäksi apteekista ajan tasalla olevan lääkityskortin, josta käyvät ilmi kaikki käytössä olevat lääkkeet ja niiden annostukset. Lääkkeiden koneellinen annosjakelu parantaa lääkehoidon turvallisuutta, edistää lääkehoidon onnistumista ja säästää lääkekuluissa. Lääkkeiden annosjakelupalvelu sopii henkilöille, joilla on runsaasti lääkkeitä jatkuvassa käytössä tai ongelmia lääkkeiden päivittäisessä annostelussa. Annosjakelu on maksullinen palvelu, kysy palvelustamme lisää apteekistamme!

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet tai muuten käyttämättä jääneet lääkkeet luokitellaan ongelmajätteiksi ja niiden hävittäminen vaatii erikoiskäsittelyn. Voit tuoda lääkejätteesi maksutta apteekkiimme palautuspisteeseen. Toimitamme ne edelleen hävitettäväksi Ekokemille.

 

Lajittele lääkkeet näin:

• Tuo lääkkeet omissa pakkauksissaan, mutta poista potilastietoja sisältävät tarrat

• Irralliset tabletit voit pakata läpinäkyvään muovipussiin

• Voiteet, aerosolit ja nestemäiset lääkkeet palautetaan omissa pakkauksissaan

• Jodia sisältävät lääkkeet kuten Jodix-tabletit ja Betadine-liuos/voide sekä elohopea, kuten rikkoutuneet kuumemittarit, on aina eroteltava ja pakattava omaan, selvästi merkittyyn pakkaukseen

 

Lääketurvallisuuden vuoksi apteekki vastaanottaa lääkkeitä ainoastaan hävitettäväksi.

Opetusapteekkina toimiminen

Toimimme opetusapteekkina Helsingin ja Itä-Suomen yliopiston farmasian opiskelijoille. Meille on kunnia-asia kouluttaa tulevia apteekin ammattilaisia.

Liikkujan Apteekki

Liikkujan apteekkina terveysliikunta on osa apteekkimme arkea ja asiakasneuvontaamme. Tarjoamme perustietoa liikunnan hyödyistä, liikkumattomuuden haitoista ja ohjaamme asiakkaitamme eteenpäin sopivan liikuntamuodon löytämiseksi. Meiltä saat neuvoja ja materiaalia myös omin päin liikkumisen tueksi.
 

Teemme yhteistyötä Loimaan kaupungin liikuntatoimen ja Liiku ry:n kanssa. Vuosittain järjestämme teemapäiviä yhdessä ja yksin. Teemapäivinä tehdään mm. kehonkoostumusmittauksia.

Esitelmätoiminta ja yhteistyö potilasyhdistysten kanssa

Apteekkari tai proviisori käyvät pyydettäessä luennoimassa paikallisissa potilasyhdistyksissä.

Copyright Loimaan Ykkösapteekki  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia