Tervetuloa palvelevaan apteekkiin, Loimaalle!

Loimaan Ykkösapteekki

Aleksis Kiven katu 7 (Prisma-keskus)

32200 Loimaa

 

Puhelin: (02) 763 6840

Sähköposti: loimaanykkosapteekki@apteekit.net

Aukioloajat:

Ma - Pe 9:00-20.00

La 9:00-16:00

Su ja pyhät 10:00-16:00

 

Palvelemme vuoden jokaisena päivänä!

Lääkejätteiden hävitys

Lääkejätteiden ja neulojen hävitysohje

Käyttämättömien lääkkeiden palauttaminen apteekkiin

Apteekki ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä.

 

Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelylaitoksiin hävitettäväksi. Apteekkari on vastuussa lääkkeiden laadusta apteekissa. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaille. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

 

Palaute lääkejäte näin:

  • Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat).
  • Tuo lääkkeet apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.
  • Poista tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopaukkauksissa olevia tabletteja ja kapseleita ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovit jäteastiaan.
  • Palauta nestemäiset aineet alkuperäispakkauksissa.
  • Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet aina erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodix-tabletit, sekä Betadine- ja lodosorb-valmisteet
  • Palauta elohopeaa sisältävät kuumemittarit kassalle. Sulje rikkoutuneet elohopeakuumemittarit esim. tiiviiseen lasipurkkiin.
  • Palauta ruiskut ja neulat kassalle. Pakkaa ne läpäisemättömään pakkaukseen, kuten tyhjään muovipulloon tai lasipurkkiin.
  • Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita, paristoja ym.)
Lääkejätteiden palautuspiste

Copyright Loimaan Ykkösapteekki  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia